Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
Annet

Jobbsøkertips til deg som snart er ferdigutdannet

Sisteårs student? CVGuru, profesjonelle CV og søknadskrivere, har noen tips til deg som snart skal ut i arbeidslivet.

For mange av dere der ute er det nå eksamenstid og for de som er på sitt siste år som student skal du snart ta fatt på din nye karrière. 

Det er nå, mens du enda har noen måneder igjen som student, at det er lurt å legge ned innsats for å finne en jobb å gå til den dagen du er ferdig. Derfor har CVGuru samlet noen jobbsøkertips til deg som snart er i mål med studiene.

For mange frister det nok mest å skyve jobbjakten foran seg, helt til man står med et rykende ferskt vitnemål i hendene og skal ta et endelig farvel med forelesere og studievenner.

Å skrive CV og søknad er kanskje derfor det siste du har lyst til å tenke på. Når du sitter med pensumbøkene foran deg og forbereder deg til eksamen er det mer enn nok å henge fingrene i fra før. Likevel er det lurt å ta fatt på forberedelsene til livet etter studiene i god tid før man er ferdig å studere.

Et jobbsøkertips du bør følge allerede nå

Når de siste bøkene lukkes for godt og aller siste eksamen er levert inn kommer det til å kjennes befriende. Endelig er utdanningen i boks. Ingenting kan sammenlignes med følelsen av å være helt ferdig med eksamensmas, pensumlesing og karaktersetting.

Studentlivet kan være krevende, men for mange innebærer det også stor frihet og fleksibilitet. Det er mye jobb å studere, men til gjengjeld står man ofte bare ansvarlig overfor seg selv. Mange står også fritt til å legge opp dagene slik de selv ønsker. Når du går fra å være heltidsstudent til å bli heltidsansatt, er det plutselig ikke du som bestemmer over dine egne dager lenger.

Er du en av dem som liker å sove lenge og gjøre skippertak? Da kan det være smart å begynne å justere på rutinene allerede nå. Venner du deg til å stå opp til noenlunde faste tider og fordele arbeidsmengden jevnere utover uka, så vil ikke overgangen fra studiedagene til 8-16 fem dager i uken bli så brutal. Gjør overgangen til arbeidslivet mykere ved å tilpasse rutinene så godt det lar seg gjøre i god tid før man starter sin første arbeidsdag. Les resten av tipsene her.

 

Interessert i å få en profesjonelt skrevet CV og søknad nå som du snart er ferdig med studiene?

Da kan CVGuru bistå deg med alt fra CV og søknad til LinkedIn profil og som medlem av Studentkortet får du 250,- studentrabatt.

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord