Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
Annet

Jusstudenten fikk oppleve magiske Svolvær

Jusstudenten Charlotte Ester Dalan fikk en opplevelse i Lofoten hun sent vil glemme da hun tok med seg vennegjengen til Thon Hotel Svolvær for en magisk helgetur.

Vi kastet fisken opp i lufta, og så stupte havørnen ned og grep den med klørne – bare noen meter unna oss! Det var helt magisk å se på, sa Charlotte Erster Dalan (24) entusiastisk.

Hun var vinneren av konkurransen på Thon Hotels Facebook-side, og fikk muligheten til å ta med hele vennegjengen på en drømmeferie til Lofoten. Sammen med tre venninner fra jusstudiet, kjæresten, broren og en kompis reiste Oslo-jenta nordover for å sjekke inn på Thon Hotels nye Svolvær hotell.

Etter fire dager i Lofotens vakre hovedstad var dommen fra vennegjengen klar: å se Norges største rovfugl på nært hold er noe alle bør oppleve i løpet av livet.

Sammen med en lokalkjent guide opplevde de Trollfjordens farvann i RIB-båt, ispedd spennende historier og stopp for å mate ørnene underveis.

– Som nordlending satte jeg også pris på at guiden skapte en genuin nordnorsk «josse»-stemning om bord, la Nora Stenvaag (24) til.

– Alt i alt ble det en helt magisk opplevelse, og en veldig kul måte å oppdage området på, sa venninnene samstemt. 

PERFEKT FOR VENNEGJENGER: Både opplevelsene og hotellrommet har vært godt tilrettelagt for grupper på tur, mener vennegjengen, som syns det har vært veldig fint å skape masse gode minner sammen.

 

Fra havørn til himmelsk seng

Kun ett minutts gange fra RIB-safariens utgangspunkt, ligger Thon Hotel Svolvær majestetisk til ved vannkanten – med utsikt over innseilingen til Svolvær og den kjente statuen Fiskerkona. Men det var ikke bare utsikten fra hotellrommet som ga vennegjengen bakoversveis.

– Wow, så stort rom, var det første vi utbrøt da vi sjekket inn, sa Charlotte.

– Det er jo større enn leiligheten hjemme i Oslo!

Vennegjengen satt spesielt pris på at det ene rommet – Istårn-suiten – har et enormt spisebord og loungeområde med sitteplass til hele gjengen hvor de kunne kose seg sammen.

– Det å ha en stor plass på hotellrommet hvor vi kunne samles var helt topp for oss som var en hel gjeng på tur, sa Charlotte.

I tillegg trakk de frem det integrerte bluetooth-anlegget og kaffemaskinen på rommet som en ekstra «nice touch». Men det beste av alt etter en lang dag med aktiviteter, var å hoppe rett inn i den romslige regndusjen.

– Å ta seg en varm dusj, tulle seg inn i morgenkåpa og krype ned i den store senga med fluffy dyner, var skikkelig deilig, sa Charlotte.

– Ja, vi fikk ordentlig luksusfølelse. Jeg har ikke sovet så godt på lenge, stemte Nora i. 

LUKSUS PÅ HOTELLROMMET: Med regndusj, Nespresso-maskin og en stor og myk seng med til sammen 240 cm boltreplass var det enkelt å få luksusfølelsen på hotellrommet, mener vennegjengen. – I tillegg hadde vi helt nydelig utsikt, med vannet rett utenfor vinduet!

 

Elsket den lokale Lofoten-osten

Å utforske alt det flotte Svolvær har å by på, krever også god føde i magen. Derfor har Thon Hotel Svolvær lagt masse kjærlighet i å tilby god frokost til gjestene sine. 

– Frokosten var sykt bra. Jeg likte spesielt godt han kokken på øya i midten, som disket opp nystekte pannekaker og omeletter etter ønske, sa Sanna Konstanse Vorren (24).

– Ja, og at det var så godt utvalg av lokale produkter. Jeg eeeelsket osten fra Aalan gård i Lofoten, fortsatte Charlotte drømmende.

Fra frokostbordet hadde gjengen også direkte utsikt til havet og hotellets eget fiskebruk.

– Om morgenen kunne vi se fiskeren ta opp og filetere fisken, som senere skulle serveres til middag. Det var veldig moro og skapte en fin og helhetlig opplevelse, sa Nora.

Med god, lokal mat, servitører som passet på å jevnlig fylle opp kaffekoppen og utsikt til vakre Vestfjorden, var frokosten en ekstra ordinær opplevelse.

– Men det vi likte aller best? Juicepresseren! Uten tvil, lo gjengen i kor.

– Vi var vel borte ved den minst fem ganger hver.

 

RIB-tur i idylliske Lofoten

Gjengen ble innlosjert på hotellet fra torsdag til søndag, og utnyttet tiden i det som omtales som Norges vakreste øyrike godt. De mener Thon Hotel Svolvær fungerer godt som base for å utforske både Svolvær og området rundt.

– Den første dagen leide vi bil og kjørte ut til Uttakleiv og Hauklandstranda. Vi gikk til toppen av Mannen, og på hjemveien stoppet vi og så solnedgangen fra Unstadstranda. Det var en helt nydelig tur, sa Charlotte.

Også værgudene viste seg fra sin beste side denne helgen, og leverte sol og blå himmel hver dag.

–Ekstra fint var det da vi padlet kajakk i sundet utenfor hotellet. Med nydelig ettermiddagssol som speilte seg i det rolige vannet, ble det nærmest en slags zen-atmosfære, fortalte Charlotte.

– Ja, det var også deilig med en rolig aktivitet kombinert med RIB-turen vi hadde dagen før, stemte Nora i, og fortsatte:

– Selv om vi fartet i de samme områdene til vanns, følte man at det var to helt forskjellige opplevelser.

– Instruktøren Laura var dessuten veldig flink, og lærte oss ulike teknikker. Så padling kan jeg anbefale alle, selv de som ikke har padlet før, la Sanna til.

 

Kaketralle til dessert

Tilbake på hotellet var det duket for en smakfull opplevelse i hotellets restaurant Brasseriet, der det ble servert en femretters med vinpakke i et slags dele-konsept, hvor alle retter på bordet deles. Med hvite marmorbord, fargerike stoler og eget vinhjørne, var det nærmest som å være i Frankrike, fortalte vennegjengen. 

– For mange av oss var middagsopplevelsen kanskje det beste med hele oppholdet. Det var så gjennomført, og ekstremt mye god mat. En skikkelig helaften, sa Charlotte.

Til middag ble det blant annet servert blåskjell, laksetataki, torsk, spekemat og lam, før det ble trillet ut en kaketralle til dessert.   

– Den kaketralla var en helt sykt morsom opplevelse, og et blikkfang gjennom hele kvelden. Det er ikke ofte man kan velge dessert på den måten, og i tillegg få smake på så mange lekre kaker, sa Nora.

– Og så var det skikkelig idyllisk å ha solnedgangen rett utenfor vinduet, la Sanna til.

MIDDAG I SÆRKLASSE: Vennegjengen mener middagen på hotellet var et av de største høydepunktene på turen. – Det eneste vi savnet var sennepssaus til all den gode gravlaksen. Men det er å pirke altså, for resten var helt fantastisk!

Drømmer om å dra tilbake til Lofoten

En perfekt kombinasjon av by, natur, et program pakket med fartsfylte aktiviteter, god mat og luksuriøs avslapping på hotellrommet, har gjengen på syv storkost seg på tur i Lofoten.

– Det har vært en kjempeopplevelse – en drømmehelg fra start til slutt! Vi kommer ikke til å glemme denne turen, sa Charlotte, og la til at det å sjekke inn på hotell ga mersmak etter å ha vært på teltferie to sommere på rad.

– Om dere har mulighet til det, anbefaler vi andre vennegjenger å gjøre det samme.

– Det er verdt å spare litt ekstra for å få en opplevelse som denne.


Bestill din neste reise og få 30% studentrabatt hos Thon Hotels.

 

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord