Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
Sparing

8 Sparetips til Studenter

Det er ikke alltid like enkelt å være student. Sene kvelder, mye lesing og en stram økonomi. Her er våre tips for å gjøre hverdagen litt billigere!1. Vær der det skjer på din skole.

Det arrangeres ofte bedriftspresentasjoner og andre arrangement på skolen, og her serverer de ofte godt med mat og drikke. Delta på disse så ofte du kan og slå to fluer i en smekk; du slipper å lage mat og du slipper å kjøpe mat.

2. Planlegg uken/handleliste.

Noe av det viktigste du kan gjøre for å spare penger er å ha kontroll på forbruket ditt. Sett opp et budsjett og hold deg til det. Se etter hva du har i skapet og lag en handleliste der du fyller på det du trenger for å lage middag og lunsj for en hel uke. Ikke gå på butikken sulten, da er det lett å skeie ut.

Planlegg uken godt. Dette sparetipset er undervurdert!

Planlegg uken godt. Dette sparetipset er undervurdert!


3. Se på kilopris/literspris.

Det virker kanskje billigere der og da å heller kjøpe en pakke ferdig skivet ost, men hvis du ser på kilosprisen skjønner du hvor mye dyrere det er å kjøpe småpakker en større pakker. Det samme gjelder for drikke, tørrvarer og annet pålegg. Ofte får du samme produkt til en mye billigere penge.

 

4. Bytt strøm.

Hvis strøm ikke er inkludert i prisen for leie av bolig er det lurt å jevnlig sjekke prisene, og bytte dersom leverandøren din er dyrere enn noen andre. Ofte kan du få noen måneder gratis strøm hvis du verver en venn til samme selskap, benytt deg av dette når du har mulighet.

 

5. Spis rester/ikke kast mat.

Gårdagens middag kan bli dagens lunsj! Spar på middagsrestene og spis dem dagen etter, husk at hver gang du kaster mat taper du penger.

Frodo lyttet ikke, men det bør du!

Frodo lyttet ikke, men det bør du!


6. Hamstre på salg.

Matkasting er et stort samfunns-og miljøproblem, ikke bare kaster dagligvarekjedene enorme mengder med mat, men vi forbukere kaster faktisk hver fjerde handlepose. Det er borkastede penger og ikke bra hverken for miljøet eller lommeboka.

Flere og flere dagligvarebutikker har en kjøledisk/frysedisk med sterkt reduserte priser, ofte 50% - 70% avslag. Dette kan være pga. embalasjeendring eller at varen snart går ut av dato. Hamstre det du vet du kommer til å spise, og frys ned hvis du ikke skal spise det med en gang. Bra for økonomien og bra for miljøet.

 

7. Utnytt besøk hos mamma/pappa, ta med mat hjemmefra.

Har mamma og pappa mye tørrvarer/posesupper stående i skapet som aldri blir spist? Brød/rundstykker/horn og boller i fryseren? Spør om du kan ta det med deg tilbake til hybelen, de slipper rot i skapet og du får fylt opp skapet ditt. Vinn-Vinn.

 

8. Bruk studentkortets rabatter.

Studentkortet har rabatter på de største nettbutikkene, ved å bruke studentkortets rabatter kan du spare store summer hos våre samarbeidspartnere. Trykk her for å komme til rabattsiden.

 

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord