Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler

Ny app med forbedret navigasjon, kartfunksjon og eksklusive tilbud!

Les mer
- KOMMERSIELL MARKEDSFØRING -
Sparing

Studenter - Spar penger med den rette mobilbanken

Vi tror du kan være enig med oss her: At som student sparer man penger der man kan, men at det ikke alltid er like lett å vite hvor og når man sparer penger. Spesielt ikke på tjenester som ofte er litt “usynlig” i hverdagen. En av disse tjenestene er bank og deres mobilbanker som skal forenkle bruken og håndteringen av pengene dine (og *kremt* Lånekassen sine…)

 

Ved å velge rett bank og tilhørende mobilbank er det faktisk penger å spare (og tjene), spesielt om man drar til utlandet.

 

I dag er det et mylder av banker og tilhørende mobilbanker å velge mellom.

 

De aller fleste mobilbanker er ikke så lettvinte å opprette konto hos, da de krever at du har en tradisjonell bankkonto hos dem.

 

Mens andre nyere banker, som for eksempel FerratumBank, er fleksible og moderne. Her kan du på under 5 minutter opprette en konto som kan forenkle ferieturer og hverdag betraktelig.

 

Om du er som oss, kan du sikkert relatere til at når man kommer hjem fra ferieturer går det fort litt ekstra penger, budsjetter blir sprengt og man må skrape sammen de pengene man har for å overleve resten av måneden.

 

Det skjer de fleste av oss en eller annen gang. Men veldig få av oss tenker over de små usynlige summene som går med når man tar ut kontanter og bruker kortet i utlandet.

 

I denne artikkelen går vi igjennom noen av disse “usynlige” summene som påløper når man bruker banktjenester og hvordan du kan unngå dem.

 

 

Fordelene ved å ha en mobilbank for studenter

Først og fremst er den største fordelen ved å ha en mobilbank at du har alt enkelt tilgjengelig. Om du skal sjekke saldo, flytte penger mellom kontoer (veldig greit når man har brukt litt for mye på studentbaren), betale regninger eller overføre penger til en venn.

 

Det derimot veldig få tenker på er:

 

Når man er ute å reiser tenker man ikke alltid på påslagene som kommer på alt av valutaveksling hos tradisjonelle norske banker. Dette starter på 1,75 % og går hos enkelte banker opptil 2 %.

 

Det er også noe variasjon mellom bankene og hvilke påslag og gebyrer de tar:

 

For eksempel har Sbanken 2 % valutapåslag, mens DnB har et påslag på 1,95 % på sine “Hvite” kort for studenter.

 

I praksis fungerer valutapåslag på denne måten:

Si du bruker 1.000,- på en fuktig kveld på storbyferie i Barcelona. Du har konto og kort hos Sbanken. Du ender da opp med å betale 1.000,- * 0,02, som tilsvarer 20,- i rent valutapåslag.

 

Penger som kunne gått til en ekstra tequilashot under “Happy Hour”...

 

Velg alltid lokal valuta

Legger man sammen det totale man man bruker i løpet av en ferie ved å bruke bankkortet ditt i utlandet blir det fort en del ekstra kroner.

 

Første tipset for å minimere gebyrer er at du bør alltid betale i lokal valuta når du har valget om dette. Så i hele EU bør du alltid velge euro som valuta når skal betale for uttak i minibanker eller når du skal betale for varer i butikken.

 

Koster nordmenn opptil 1 milliard

Totalt koster det oss nordmenn opptil 1 mrd kroner i året, ifølge Forbrukerrådet, å velge norske kroner som valuta i utlandet. Grunnen til dette er at minibankene og butikkene velger valutakursen for deg. Deres valutapåslag er som oftest rundt 6-7 % kontra 2 % som du får hos enkelte norske banker.

 

FerratumBank har derimot ingen valutapåslag og muligheten for å veksle om dine norske kroner til euro,  amerikanske dollar, britiske pund og japanske yen kostnadsfritt.

 

Har du tenkt over hvor mye du bruker kortet ditt i utlandet? Tenk tilbake på din forrige ferie, hvor mange uttak gjorde du og hvor ofte du trakk kortet og betalte med norsk valuta?

 

Legg til 40,- (om du har DnB) for hvert kontantuttak (uavhengig av sum) du gjorde i 2017 i utlandet. Og multipliser alle gangene du trakk kortet med 1,95% så finner du fort ut hvor mye du kan spare på din neste ferie ved å slippe valutapåslag.

 

Men er mobilbank trygt?

Mange lurer også på om mobilbank er trygt. Svaret er ja. All informasjon som går mellom mobilbank-appen og banken din er kryptert, men det lønner seg likevel å følge visse forhåndsregler fra din side:

 

  • Hold Android og iOS oppdatert til siste versjon og gjør det samme med mobilbank-appen. Sikkerhetshull dukker opp ofte, men blir som regel fort tettet igjen med en rask oppdatering.
  • Last kun ned apper fra godkjente app markeder, som Google Play og App Store.
  • Aldri lagre passord og andre koder digitalt. Til nød kan du skrive dem ned på en lapp, men det aller beste er om du klarer å huske dem.
  • Vær forsiktig med å laste ned ukjente programmer og å trykke på lenker som virker mistenkelige. Se konteksten rundt linken eller programmet du vurderer å laste ned eller trykke på før du faktisk trykker.
  • Tenk over hvor du kobler deg på (usikrede WIFI-nettverk…) og ikke minst hva du legger ut på sosiale medier og blogg.

 

 

Hvordan få en mobilbank hos Ferratum og 100,- på konto

De aller fleste banker har i dag en mobilbank, men om du ønsker å slippe valutapåslag og samtidig ha tilgang på alt du trenger (inkludert kreditt om du ønsker dette) har Ferratum Mobilbank det beste tilbudet vi vet om i dag.

 

For å åpne en konto trenger du mobil, pass og et par minutter tilgjengelig for å få deres mobilbank. Som en bonus i en begrenset periode får du også 100,- når du åpner en konto.

 

  • Last ned appen FerratumBank, finnes for både Android og iOS.
  • Registrer deg med fornavn, etternavn, e-postadresse, mobilnummer og et brukernavn.
  • Velg de instillingene du ønsker i appen.

 

Så er det på tide å finne fram passet for å verifisere at du heter “Ola eller Kari Nordmann”. Her kan du velge å sende inn et bilde av passet ditt eller starte en videosamtale med en hyggelig ansatt hos Ferratum.

 

Så snart du er verifisert kan du begynne å bruke din mobilbank hos Ferratum og du er klar for en ny hverdag på ferie uten valutapåslag (og en ekstra shot under “Happy Hour”).

 

Få den beste mobilbanken & 100,- her.

 

 

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord