Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
Studentliv

Hvordan opprettholder man et langdistanse-vennskap?

Det finnes utallige guider på hvordan du skal opprettholde og pleie et langdistanseforhold, men hva gjør du for å pleie et langdistansevennskap?


Dere har vokst opp sammen, gått i samme barnehage og på samme skole hele livet, men etter videregående skilles veiene, kanskje vennen di eller du eller dere begge flytter langt vekk fra hjemstedet og langt vekk fra hverandre.

Det kan være både tungt og vanskelig. Kanskje det føles som du har mistet vennen din når dere ikke kan sees hver dag slik du er vant til. Hvis dere er innstilt på å opprettholde vennskapet og unngå å skli fra hverandre kan dette være noen gode tips på veien.


1. Ikke vær sint på hverandre.

Dette er noe jeg selv sliter med. Bestevenninna mi har flyttet for å studere, og jeg ønsker henne alt godt, likevel er det lett å bli sint på hverandre når man bor langt borte fra hverandre. Jeg er vant med at vi sees hver dag og kan nå hverandre hele tiden, men nå strekker ikke tiden alltid til for oss begge.

Det er kjempevanskelig og dumt hvis man blir uvenner fordi det er lettere å kjefte på hverandre fordi man ikke har nok kontakt, i stedet for å faktisk prate sammen.2. Ha en fast ringedag.

Livet skjer for alle, og selv om man ikke rekker å svare på meldinger og snaps hele tiden kan det være lurt å bli enig om en fast dag dere skal ringes for å oppdatere hverandre på livene deres og hva som har skjedd i det siste.

Hva med å Facetime eller Skype annenhver søndag? Når man ser hverandre kan man også tolke ansiktsuttrykk og vise hverandre hybelen eller bilder fra de siste ukene.


3. Tilbring tid sammen når dere kan!

En ting er å snakke om at man skal finne på noe snart, en annen ting er å faktisk ta seg tid til å gjøre det. Hvis begge kommer hjem til jul og ferier har dere masse tid bare dere kan være sammen.

Gjør det dere vanligvis ville gjort hvis begge fremdeles bodde hjemme. Ikke bare snakk om å finne på noe, gjør det! Dere kan for eksempel arrangere en sleep-over. Finn frem film, popcorn og pysjen og snakk om alt i hele verden til langt på natt!4. Ikke vær sjalu

Jeg har lett for å bli sjalu når vennene mine får nye venner, som om man kan ha et begrenset antall venner! Jeg vet jo at det ikke er sant, men det er ikke alltid like lett å innrømme for seg selv.

Det er kjipt når bestevennen din får seg nye venner på sitt nye bosted, men ikke bli sjalu! Husk at du fremdeles betyr like mye for dem, og at de ikke glemmer deg selv om de får seg nye venner i en ny by.

Du kan ikke forvente at de skal sitte hjemme alene og bare savne deg hele året, det er viktig for begge parter å få seg nye venner for å trives på den nye plassen. Ønsk vennen din alt godt og nye erfaringer, de vil uansett ikke slutte å være gla i deg. 


5. Vis at dere setter pris på hverandre

Det skal ikke så mye til; send hverandre bilder av gode minner, eller steder dere har vært sammen og mimre. Dere kan også planlegge hva dere skal gjøre når dere møtes; kino, telttur, tur på stranden eller ligge inne hele dagen og slappe av? Mulighetene er endeløse, og når det går lang tid mellom hver gang dere sees kan dere glede dere lenge og ventingen blir verdt det når dere endelig sees igjen!


Husk at dere må jobbe for å opprettholde vennskapet, hvis dere ikke snakker sammen og bare satser på at alt skal være som før når dere møtes kan møtet bli både kjipt og kleint. Det skjer nye ting i livet hele tiden og man forandrer seg litt hver dag. Dere er to om dette, og da må begge to engasjere seg i livene til hverandre.

Lykke til!

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord