Oppskrift: Proteinmuffins med kanelbollesmak!
Disse næringsfulle og smakfulle muffinsene passer perfekt til kveldskosen! Med disse muffinsene vil du garantert få i deg den anbefalte dosen proteiner kroppen trenger!
I går kveld lagde jeg proteinmuffins med kanelbollesmak fra GymGrossisten. Disse er noe grovere i konsistensen enn vaflene jeg har skrevet om tidligere. Hvis du vil at de skal bli “finere” i konsistensen kan du male havregryn i en foodprocessor. Det tok ca. 5 min å blande ingrediensene, 15 min å steke og passer derfor veldig god til en litt koseligere kveldsmat.
Her kommer oppskriften:
Tid: 20 min
Utstyr: Teskje, spiseskje, bolle, litermål og vekt.
Ingredienser:
Muffins:
140 g Havregryn
50 g Whey-80 Cinnamon Bun
Salt (0,5 ts)
1 ts. Bakepulver
Natron (0,5 ts)
2 dråper Flavour Drop Vanilla
2 Bananer (her er det best å bruke godt modne bananer)
2 ss. Mandelsmør
75 ml Kvarg
1 Egg
Topping:
125 g Kremost(feks philadelphia)
1 dråpe Flavour Drop Vanilla
2 ss. Søtningsmiddel (som sukker)
Til info: Du får 10 % rabatt på produktene fra Gymgrossisten i oppskriften med vår rabattkode.
Bland alle ingrediensene, utenom de til toppingen, sammen i en bolle med stavmikser eller foodprosessor. En foodprosessor vil gi røra en finere konsistens, mens med stavmikser en noe grovere konsistens. Jeg brukte stavmikser.
Så fordeler du røra i muffinsformer, oppskriften er til 10 muffins, jeg bruke bare vanlige papirformer til dette. Muffinsene fløt ut litt i ovnen, det kan være fordi formene mine var for små i forhold til de som er brukt i oppskriften. Du kan altså med fordel lage flere en 10 muffins av denne oppskriften.
Sett muffinsene i ovnen på 175C i 20-25 minutter. I min ovn var de klare på 15 minutter, det er derfor viktig å følge med muffinsene og se an hvordan din ovn er.
Etterpå kan du velge om du vil toppe muffinsene med kremostblandingen, eller bare spise de som de er. Jeg spiste de bare som de var og synes det funket helt ypperlig!
Kos deg med muffins til kvelds og lykke til!