Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
- KOMMERSIELL MARKEDSFØRING -
Trening

Hvordan kle seg på tur i høst

Å fryse på tur er neimen godt. Høsten er i full anmarsj og gjengen i Vi på tur gir deg sine beste tips til turbekledning, slik at du kan være best mulig forberedt.

Hva er vel bedre enn å nyte høstværet utendørs når man ikke har forelesning eller sitter på lesesalen? Enten om det er på tur i skogen, på løpetur eller rett og slett på en lengre gåtur rundt om i byen med gode studiekompiser, så er det lurt å kle seg etter forholdene.

Her kommer Vi på tur sine beste tips til turbekledning i høst som både holder deg tørr og sørger for at du holder en mest mulig gunstig kroppstemperatur.

 


Husk på tre lags-prinsippet

Vi husker vel alle det berømte tre lags-prinsippet? Hvis ikke, her kommer en rask oppfriskning: en fin tommelfingerregel er å kle seg i tre lag.

Det innerste laget bør holde deg varm, samtidig som at det skal bidra til å transportere vekk fuktighet fra huden. Det andre laget skal isolere og det tredje plagget skal holde deg tørr og beskytte mot vinden.

 


Undertøy i bambus eller ull

Ull er gull! Det har vi lært siden vi var små, men visste du også at materiale bambus både er utrolig komfortabelt, slitesterkt og regulerer temperaturen etter huden for god pusteevne? Hipstere i bambus til damer eller boxershorts i bambus til herrer er supre som undertøy på høstturen.

 


Det innerste laget

På kjøligere høstdager er det lurt å holde seg så varm som mulig. Skal du ut på løpetur eller gjøre andre aktiviteter som byr på svettefest? Da kan de tekniske 2-lags ullundertøy til dame eller ullundertøy til herre anbefales.

Skal du derimot på en roligere gåtur er det lurt å gå for ullundertøy som varmer godt. Ullvarp-serien med ullundertøy til dame og ullundertøy til herre er deres varmeste ullprodukter.

 


Det isolerende plagget

Lag nummer to er ment for å isolere, rett og slett holde deg varm. Her kan du for eksempel gå for fleece- eller dunjakke – ta høyde for intensiteten på aktiviteten.

Gå for et mer voluminøst plagg slik som en tykk fleecejakke til dame eller tykk fleecejakke til herre når du skal gjøre noe roligere, og hvis dere skal være mer i aktivitet anbefales en

tynnere fleecejakke til dame eller tynnere fleecejakke til herre.

 


Beskytt mot vær og vind

Det ytterste laget skal kunne motstå vær og vind. På høstlige dager er det lurt å gå for en jakke som tåler at vinden røsker godt, men som også er vind- og vannavstøtende slik som deres Lyngen turjakke til dame eller Lyngen turjakke til herre. Vannavstøtende betyr at materialet tåler lett regn.

Hvis du ønsker å gå for en jakke som er helt vanntett, kan du gå for modellen Jostedal turjakke til dame og Jostedal turjakke til herre. Her preller vannet av med en gang det berører stoffet. Du kan med andre ord helle så mange vannglass du vil over stoffet uten at noe trenger igjennom.   

 

Vil du ha flere turtips og tips til riktig turbekleding? Hos Vi på tur finner du et stort utvalg turklær og inspirasjon til å velge de rette klærne for deg. Akkurat nå får du også hele 35% studentrabatt hos Vi på tur med Studentkortet! Finn rabatten her.

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord