Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
- KOMMERSIELL MARKEDSFØRING -
Trening

Turtips til turer med venner

I samarbeid med Vi på tur og Camilla fra Fjelltid gir vi deg de beste tipsene til hvordan du kan få til vellykkede turer med dine venner og tips til hvilken mat du kan ta med. Camilla jobber som aktivitetsansvarlig hos Fjelltid, og jobben hennes går ut på å organisere og gjennomføre turer for andre. Det var derfor et naturlig valg å spørre henne om hennes beste tips til en vellykket tur.

Tips til turer med venner

1. Gjør det enkelt

For at det skal bli en fin tur for alle mener Camilla at en bør gjøre det enkelt og ta hensyn til alle sine ønsker om opplevelser.

2. Forventningsavklaring i forkant - Finn ut sammen hva man vil før man drar.

Camilla fortsetter med å fortelle at det er lurt med en forventningsavklaring i forkant av turen.

- Det kan jo hende en venninne er glad i toppturer og at du selv liker kajakkturer. Da er det viktig med en samtale for å finne ut av hva hver av dere forventer av turen. Det som for meg er en perfekt tur trenger ikke å være det for andre. Dette er spesielt viktig når en er mange som går sammen. Camilla fortsetter med å forklare at det da kan være lurt å tenke på både terreng, stigning, opplevelser langs turen og hva en vil se.

3. Hvordan få man med andre på tur?

- I noen tilfeller må du motivere litt i forkant. Men stort sett er det ikke mange som sier nei til en tur, så det holder gjerne bare å invitere og legge til rette. Gjør det enkelt, oftest er det dørstokkmila som er grunnen til at folk ikke kommer seg ut. Folk sier at de ikke hadde kommet seg ut alene, men det er veldig sjeldent en angrer på en tur. Snarere tvert om.

Tips til mat på turen

1. Tilpass til turen 

- Mat på tur er det lurt å tilpasse etter hvor langt man går.

2. Korte turer - Skal man på en kort båltur kan man lage de deiligste retter. Eksempler er pizza eller burger på bål, med alt av tilbehør. Camilla legger til at siden turen er kortere er det lettere å bære med seg mer.

3. Lengre turer - På lengre turer anbefaler jeg gryteretter, saltmat, korn og mye smør. Med barna på tur brukte vi ofte karbonader, saltmat, potetmos og pasta med innslag av bær og sopp når vi fant det.

4. Start enkelt. Hun legger til at det er lurt å starte enkelt, og tenke på de som er med på turen.

- Poden på fire er for eksempel like fornøyd med pølser på termos som taco, så lenge han er tørr og får være med sine nærmeste.

 

Vil du ha flere turtips og tips til riktig turbekleding? Hos Vi på tur finner du et stort utvalg turklær og inspirasjon til å velge de rette klærner for deg. Husk at du får 30% studentrabatt hos Vi på tur med Studentkortet! Finn rabatten her.

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord